Container

Plasma 4 Extensions by giucam 25 comments

:) i hope it was a good dream!

well, it should be center aligned. right now all the arranging of the items is done automatically by the layout. in the next version i hope you'll be able to resize manually the rows and columns at your will. - Sep 17 2009
Animated Video Wallpaper

Plasma Wallpaper Plugins by genjix 118 comments

that isn't an error, it is a warning that doesn't stop the cmake process. there must be in the output an error saying you're missing some package - Sep 17 2009
Container

Plasma 4 Extensions by giucam 25 comments

i don't know... i don't like them so much - Sep 16 2009
Device Manager

Plasma 4 Extensions by giucam 175 comments

fixed, thanks - Sep 09 2009
Device Manager

Plasma 4 Extensions by giucam 175 comments

actually, the subtitle should hide if there is the capacity bar. are you sure you have the latest version? - Sep 09 2009
Device Manager

Plasma 4 Extensions by giucam 175 comments

probably you didn't tell to cmake the right install prefix. use cmake -D_CMAKE_PREFIX=`kde4-config --prefix` .
then compile and run kbuildycoca4 and you should see it. - Sep 06 2009
Spectrum

KDE 4 Splashscreens by homebaze 21 comments

Cool spash!
could you provide a version for other distros (arch) or an unbranded version? - Sep 06 2009
Device Manager

Plasma 4 Extensions by giucam 175 comments

if you're using 1.1 or later, i dont know :) it uses the kde libraries to mount it, and i don't know how to change the options. the method i use is Solid::StoraceAccess::setup(), if you want to search.
If you use a previous version, you just remove the option in the file devicemanager.cpp, in the mountDevice() method. - Sep 03 2009
Device Manager

Plasma 4 Extensions by giucam 175 comments

i proposed the patch to the reviewboard, and we're now discussing it. it will be in KDE 4.4.
For the idea I don't know. because the icons are png and i don't think you can animate them. there could be other ways to do it, but anyway i'm not able to draw, especially with the pc, so i'd need someone to do the icons - Sep 02 2009
Device Manager

Plasma 4 Extensions by giucam 175 comments

ok, i've found the bug in my code. Now i'm searching for a fix - Sep 01 2009
Device Manager

Plasma 4 Extensions by giucam 175 comments

do you use automount?
I don't know how the encrypted wolumes work, but maybe the plasmoid is trying to mount it and it can't? - Aug 21 2009
Device Manager

Plasma 4 Extensions by giucam 175 comments

maybe it's simply a matter of settings.
open kdebugdialog and see if the fields are checked. - Aug 21 2009
Device Manager

Plasma 4 Extensions by giucam 175 comments

these messages are not related to your problem.
You should instead see messages like this:
DeviceManager::dataUpdated: DeviceManager::solidDeviceEngine updated "/org/freedesktop/Hal/devices/volume_uuid_9A56837456835045"
Do you see them? they should be one per device. - Aug 19 2009
Device Manager

Plasma 4 Extensions by giucam 175 comments

i don't know what it could be, maybe a packaging problem, or maybe some old settings in your ~/.kde directory. - Aug 14 2009
Device Manager

Plasma 4 Extensions by giucam 175 comments

check if the files in /usr/share/apps/solid/actions/ have all the Name field and the Name["your language"] - Aug 14 2009
Device Manager

Plasma 4 Extensions by giucam 175 comments

I just tried on my pc. I added the line "options << "utf8";" and, according to /etc/mtab, my fat pendrive is mounted with the utf8 option. But I don't know how to test it with amarok.
Are you sure that, after you applied the patch, you tried the patched plasmoid? Because I noticed that sometimes plasma loads the old versions of the plasmoids just upgraded, because, I think, they are still in memory. - Aug 07 2009
Device Manager

Plasma 4 Extensions by giucam 175 comments

it could be, but now i don't know.
i'll see what i can do. - Aug 04 2009
Device Manager

Plasma 4 Extensions by giucam 175 comments

i dont't know. the code itself that manages the mounting of the devices wasn't written by me but by strobeam who wrote the device notifier with automount.
maybe we should ask him. - Aug 04 2009
Device Manager

Plasma 4 Extensions by giucam 175 comments

I don't set the background and the foreground colour directly, but it's all managed by the Plasma::Delegate, so I'd have to reimplement some parts of it.
But since 4.3 is going to be released soon I don't think it is so important. - Jul 31 2009
Device Manager

Plasma 4 Extensions by giucam 175 comments

fixed :) - Jul 31 2009
Device Manager

Plasma 4 Extensions by giucam 175 comments

very strange! what version of KDE do you have?
the freeze happens immediately after you add the plasmoid? - Jul 31 2009
Device Manager

Plasma 4 Extensions by giucam 175 comments

ok, i've found the problem.
it didn't crash for me because i don't use the automount. - Jul 31 2009
Device Manager

Plasma 4 Extensions by giucam 175 comments

i'm using 4.3rc3 and i'm not encountering any crashes. can you provide a backtrace? - Jul 27 2009
Device Manager

Plasma 4 Extensions by giucam 175 comments

i don't know very well how the translations work, but i don't think there is the need of a ui. There isn't a plasmoid or application in KDE that has an option for that. - Jul 08 2009
Device Manager

Plasma 4 Extensions by giucam 175 comments

I'm not sure about the usefulness of that file, but the CMakeLists.txt of the official Device Notifier (http://websvn.kde.org/trunk/KDE/kdebase/workspace/plasma/applets/devicenotifier/CMakeLists.txt?view=markup) installs it too.
Anyway if it is causing troubles to you, you can simply comment the last line in CMakeLists.txt, the plasmoid will work without problems. - Jul 06 2009
Device Manager

Plasma 4 Extensions by giucam 175 comments

I forgot about it.
So I'll add it in the next release ;) - Jul 05 2009
Device Manager

Plasma 4 Extensions by giucam 175 comments

wait for kde 4.3 - Jul 01 2009
Device Manager

Plasma 4 Extensions by giucam 175 comments

just to know, does it crash even when you add the official device notifier?

anyway that backtrace isn't so useful. there are too many ??. probably the package from the PPA is splitted and doesn't contain the debug infos. see if there is another package or compile the plasmoid manually - Jun 23 2009
Device Manager

Plasma 4 Extensions by giucam 175 comments

with kde 4.3 that problem will be solved - Jun 23 2009
Device Manager

Plasma 4 Extensions by giucam 175 comments

did you recently upgrade kde or qt?
sometimes when a big upgrade occurs the plasmoids need to be recompiled.
try to recompile it - Jun 15 2009
Device Manager

Plasma 4 Extensions by giucam 175 comments

are your partitions mounted via /etc/fstab?
because i noticed that if they are in it the plasmoid doesn't show them.
i have 4 partitions, but, as you can see in the screenshot, only two are listed. the others (/ and /home/) are not.
i'll see why it does this. - Jun 11 2009
Device Manager

Plasma 4 Extensions by giucam 175 comments

it is called Norway. I don't know if it is in kdebase or kdeartwork - Jun 07 2009
Device Manager

Plasma 4 Extensions by giucam 175 comments

I'm thinking on a change that I could do to the plasmoid:
when there are more than one action for a device, hovering it with the mouse will show the string "x actions for this device", and clicking on it will show them.

But if there is one action only the string will say already what the action is. So, does it make sense to show the only action available, and so requesting another click? - Jun 06 2009
Device Manager

Plasma 4 Extensions by giucam 175 comments

yes, i took inspiration from your mockup for this plasmoid, and still i think the mockup is really prettier then the reality.

1, 5) you can do it right now. the actions are contracted by default, and clicking on a device you expand them. click another time and they hide.

2, 3, 5) now i don't have so much time, but it is probable i'll add them. - Jun 06 2009
Device Manager

Plasma 4 Extensions by giucam 175 comments

yes, i was thinking about it, but it needs to evolve a bit before. - Jun 05 2009
Device Manager

Plasma 4 Extensions by giucam 175 comments

ok, now it works. i was sure that there was already the "#include <unistd.h>", but i was wrong. i added it and now it compiles. - Jun 05 2009
Device Manager

Plasma 4 Extensions by giucam 175 comments

do you know what that getuid() on line 63 of the patch is? because there isn't a fuction with this name, nor in my code nor in the code of the device notifier with automount, and, while i can compile it, i can't compile my device manager - Jun 04 2009
Device Manager

Plasma 4 Extensions by giucam 175 comments

yes, i know i have to make visible what is a device and what's an action, but i hurried to release :).
as for the automount, i'll add an option, but it won't be the default - Jun 01 2009
Device Manager

Plasma 4 Extensions by giucam 175 comments

could you please post a screenshot?
this is very strange, because the only thing i had to do in order to see the not removable devices was to remove an if statement that selected the removable ones, and the plasmoid shouldn't know which are removable and which are not.
by the way, what version of kde do you use? i'm using kde trunk and i took the code of the device notifier from that version. - Jun 01 2009
Device Manager

Plasma 4 Extensions by giucam 175 comments

do you mean like when you enter in a submenu like utilities in kickoff?
i don't know, i'll think on this - Jun 01 2009
Device Manager

Plasma 4 Extensions by giucam 175 comments

i noticed that, but i decided to release an initial version anyway.
i'll address this bug in the next version - Jun 01 2009
PlayWolf

Plasma 4 Extensions by giucam 323 comments

sorry for the long delay.
i was able to test it on another pc, and i got the problem, but still i don't understand why on my main pc it works.
anyway, if you comment the line 43 in wolflabel.cpp and recompile it you'll see the info again. but in that way the labels, when scrolling, will go over the other things that are on its left or right.
in my opinion this is a qt or plasma bug, even because i tried with the plasmoidviewer and using that playwolf worked out of the box.
i'll do some research however. - May 25 2009
PlayWolf

Plasma 4 Extensions by giucam 323 comments

sorry for the long delay.
i was able to test it on another pc, and i got the problem, but still i don't understand why on my main pc it works.
anyway, if you comment the line 43 in wolflabel.cpp and recompile it you'll see the info again. but in that way the labels, when scrolling, will go over the other things that are on its left or right.
in my opinion this is a qt or plasma bug, even because i tried with the plasmoidviewer and using that playwolf worked out of the box.
i'll do some research however. - May 25 2009
PlayWolf

Plasma 4 Extensions by giucam 323 comments

i just thought of something that could be the problem, but still i can't understand why on my pc it doesn't happen.

anyway, try to replace wolflabel.cpp with the one on http://pastebin.com/m23c75ca0 and to recompile. - May 01 2009
PlayWolf

Plasma 4 Extensions by giucam 323 comments

ah, and i'm using amarok 2.1 from svn. you that don't see the info please try to lauch in a terminal, when amarok is playing something, "qdbus org.kde.amarok /Player GetMetadata" and check if it returns the right values.
- May 01 2009
PlayWolf

Plasma 4 Extensions by giucam 323 comments

i forgot, i use x86_64 - May 01 2009
PlayWolf

Plasma 4 Extensions by giucam 323 comments

well i use 0.7.2 compiled from sources, but i tried to install the one from kdemod and it works too.
could it be that i use kde 4.3 trunk and 4.2 has problems with qt 4.5.1?
i can't think of another cause. - May 01 2009
PlayWolf

Plasma 4 Extensions by giucam 323 comments

i just installed qt 4.5.1 on arch and i don't find any problems. maybe it is a packaging problem? - Apr 30 2009
PlayWolf

Plasma 4 Extensions by giucam 323 comments

i'm working with the new version that it'll allow to move and somehow resize the items. but currently I'm going on quite slow, so it will be some time. - Apr 29 2009
PlayWolf

Plasma 4 Extensions by giucam 323 comments

the problem is not cmake, but this:
"CMake Error at /usr/share/cmake/Modules/FindKDE4.cmake:84 (MESSAGE):
ERROR: cmake/modules FindKDE4Internal.cmake not found..."
you seem to don't have the kde headers installed. i never used fedora, but usually the package is called kdelibs-dev - Apr 19 2009